Recap! The flight

Ja, ok jag erkänner..Andreas hade rätt. Jag skulle glömma att uppdatera bloggen. Men nu när jag har kommit in i rutinerna mer och har fritid på dagen de två gångerna då Chloe sover, så ska jag ta den tiden till ett litet blogginlägg då och då :)

Jag börjar från den 22: a september då jag tog farväl med min familj(det var ganska jobbigt eftersom jag inte visste hur länge jag skulle vara borta, tänk om jag inte ser dem på ett helt år, tänkte jag)
Men jag satte mig i taxin och åkte iväg. Vi han inte åka längre än 5 minuter innan jag märkte att jag hade lyckats glömma alla mina viktiga papper! Hur lyckades jag egentligen med det? Så vi brådvände med taxin och som tur var hade de ramlat ur väskan mitt på golvet. Typiskt.
På vägen till flygplatsen ringer Xenea och jag hör på direkten att hon har nått fuffens på gång. Hon skulle aldrig gå upp så tidigt om det inte var för något viktigt. Hon frågade till och med vilken tid jag skulle vara på flygplatsen och fortsatte fråga om vart jag var. Så när jag kommer fram till flygplatsen betalar jag taxichauffören. Helt plötsligt ser jag ett stort flin på hans läppar och jag vänder mig om och där står nea och ser mysterisk ut. Då går hon ner på knä och sträcker fram en ring och frågar om jag vill gifta mig med henne(en vänskapssak vi har eftersom hon är min "längsta" vän) Jag fick också en jättefin blomma och choklad att ha på planet. Så gulligt gjort av henne. Så hon visade mig hur jag skulle få ut boardingkortet vilket var skönt o få fixat och sen fick hon en bamsekram tillbaka.
Det här lärde jag mig från resan:
  • Jag hatar Frankfurts flygplats! Jag vandrade runt i år och försökte hitta det rätta stället att checka in på . Folket som jobbade där pekade mig konstant åt olika håll. Förvirrande!

  • Skriv aldrig ner fel namn i ditt visum... Det löste sig dock som tur var. Hade inte blivit glad om jag vart tvungen att åka tillbaka till Sverige.

  • Etihad Airways är riktigt nice, tilll och med i ekonomiklass. Kände mig faktiskt ganska bortskämd på första planet då jag låg utbredd över 4 lediga säten och kollade på film. De proppade dig proppmätt med mat, vin, espresso och efterätt. 14 timmars planet var dock riktigt jobbigt! Fullproppat plan...

Den här resan gjorde att jag knappt sov något(bara dåsade till några ggr på planet) Onsdag morgon till Fredag sen kväll. Omg. Hej Jetlag!
Värdmamman hade lagat pizza när jag kom och jag fick på direkten intrycket av att de var riktigt trevliga.
Den fina familjen :)
The family :`D Picture taken from Tonis fb!

Avsked

Det värsta med hela au pair grejen(och det enda riktigt jobbiga) är att ta avsked med de man älskar. Man vet inte hur länge det är tills man ser dem nästa gång och det är det som skär i hjärtat.
Den senaste veckan har jag tagit avsked med mina närmaste vänner och flera gånger har det vart svårt att inte brista ut i gråt. Jag antar att jag är en känslig person när det gäller sånt här. Att inte ha dem man älskar med sig och dela sina upplevelser med dem, är väldigt svårt.
Jag kände helt enkelt att jag behövde skriva av mig lite.
Nu står väskan packad och taxin kommer om 4 timmar. De flesta har redan gått o lagt sig så jag har redan tagit avsked med syskonen. Det svåraste enligt mig...
Iafall, det här ska inte bli ett neg inlägg!
Jag har sett emot det här så länge. Jag visste bara inte hur jag skulle reagera när jag väl skulle åka.
På fredag när jag kommer fram till Sydney kommer det vara 27 grader :D najs! Jag kommer troligtvis vara helt död eftersom resan hemifrån och dit tar 31 TIMMAR!!! Men jag kommer vara jätteglad att äntligen vara framme!
Ps. Andreas ;) Jag har med mig dina gamla pyjamasbyxor. Som jag kommer sakna dig! Och Jojjo,lycka till med skolan nu! <3
Sista fikan med jojjo o Idun! Jojjo, jag kommer sakna våra fikastunder!
Så glad för er skull. Två riktigt fina människor!!
Mikaela gjorde mig riktigt rörd när hon helt plötsligt gav mig en present!
Jag hade inte sagt nått om presenter O.o Världens sötaste halsband,
finaste kortet ever och några australienska dollar som ser ut som leksakspengar xD
Älskar er för ni gör mig så glad. Snart ses vi igen! Puss! Nu bär det av!! :O

The beginning

This is my first blog post and I will start this blog with writing in english since this trip is all about learning better english and getting a better understanding for the language. I will write this blog to remember all the things I go through during my year away and also to update my family and friends at home.

 

You have heard right, I am moving to Sydney, Australia the 22 th of September and I am going there totally alone!

 

I am going to work as an au pair for a family with a one year old girl and a four year old boy.

 

What more can I tell you?

 

Right! I am going to live in North Sydney, Chatswood. Approximately 20 minutes away from central Sydney by train.

 

I am looking forward to my year down under. It is going to be a blast. I think I am going to enjoy Australia and what it has to offer :D

 

I hope that some of my friends will come to visit and I know already that some of you are.

 

See you in a year or maybe less?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0